Visszatérítési szabályzat

Ez az oldal 3. fél szoftverével lett lefordítva és pontatlan lehet, az eredeti (román nyelvű dokumentum) a mérvadó!

Termékek visszaküldése

Az iqgame.ro weboldalon vásárolt termékek visszaküldhetők a kormány sürgősségi rendelete (a fogyasztói jogokról szóló 34/2014. és 2016. évi 9. számú kormányrendelet) értelmében.

Önnek jogában áll a megrendelt termék kézhezvételétől számított 14 naptári napon belül kötbér és döntése indokolása nélkül elállni a termék vásárlásától. A visszaküldést Ön (a vevő) vagy a szállítótól eltérő, Ön által kijelölt harmadik fél kérheti.

A visszaküldési jogának határidőn belüli gyakorlásához írásban értesítenie kell az IQ Games S.R.L.-t a Str. Constructorilor 2, 520001 Sfântu Gheorghe, Jud. Covasna, RO címen vagy telefonon: +40267311555 vagy e-mailben: office@iqgame.ro, a kereskedelmi szerződéstől való elállási döntésével kapcsolatban, egyértelmű nyilatkozattal, például postai úton/futárral küldött levélben vagy e-mailben.

Erre a célra használhatja az iqgame.ro weboldal kapcsolatfelvételi űrlapját is, a Contact office@iqgame.ro rovatban, hogy visszaküldési kérelmét a törvényben meghatározott határidőn belül benyújtsa. Ha ezt a lehetőséget választja, e-mailben visszaigazolást küldünk a visszaküldési kérelem beérkezéséről.

A visszaküldési határidő betartásához elegendő az elállási jog gyakorlására vonatkozó közleményt a termék átvételétől számított 14 napos törvényes határidő lejárta előtt elküldeni.

A befizetett összegek visszatérítése

A visszaküldeni kívánt termékért Ön által kifizetett összeget a lehető legrövidebb időn belül, de legkésőbb attól a naptól számított 14 napon belül teljes egészében visszatérítjük, beleértve a normál szállítási költségeket is, amikor a visszaküldött termék megérkezett és a megfelelőségét ellenőriztük.

A befizetett összegek visszatérítésére az eredeti tranzakciónál használt fizetési móddal megegyező fizetési módot alkalmazunk, kivéve, ha Ön más fizetési módhoz hozzájárul. Az eredeti tranzakciónál használt fizetési módtól eltérő fizetési mód választása nem mentesül az esetleges külső jutalékok és adók (például a bank által az átutalásért felszámított jutalékok, a kártyakezelés stb.).

Utánvétes megrendelés esetén a megfelelő összeg IBAN számlára kerül átutalásra, készpénzes visszatérítésre nincs lehetőség.

Az ilyen összegű visszatérítési tranzakciók esetén az IQ Games S.R.L. nem számít fel jutalékot. Előfordulhat azonban, hogy az a bank, amelyen számlája van, általában olyan díjakat számít fel, amelyekért nem tudunk felelősséget vállalni.

A termék/termékek visszaküldésének költsége kivételesen eltérő rendelkezés hiányában a feladót terheli. Visszaküldött csomagok ellenértéke az IQ Games központjában nem vehetőek át.

A termékvisszaküldés ügyintézésére az IQ Games S.R.L. alábbi elérhetőségei használandók: Str. Constructorilor 2, 520001 Sfântu Gheorghe, Jud. Covasna, RO; telefon: +40267311555. Kivételesen, ha az IQ Games S.R.L. vállalja a visszaküldés költségeit, futárt küldünk, aki a lehető leghamarabb felveszi Öntől a csomagot. A határidő betartottnak minősül, ha a termékeket a futár átveszi és a 14 napos határidő lejárta előtt elküldi az IQ Games-nek.

Visszaküldési feltételek

A visszaküldött terméknek a kiszállítással megegyező állapotban kell lennie (eredeti dobozában, a hozzá tartozó összes tartozékkal és dokumentummal együtt). Az olyan termékeket, amelyeken fizikai elváltozások, ütések, forgácsok, karcolások, ütések, használati nyomok és/vagy illetéktelen beavatkozások stb. láthatók, nem fogadunk vissza. Bár valószínűtlen helyzet, ha a megfelelőségi ellenőrzés során azt tapasztaljuk, hogy a termék nem tökéletes állapotban, díjat kell felszámítanunk, amelyet közölünk Önnel, és az eredetileg befizetett összegnek csak egy részét térítjük vissza.

Röviden

Önnek jogában áll lemondani a megvásárolt termékekről a termék kézhezvételétől számított 14 napon belül, a fenti feltételekkel. Mindössze annyit kell tennie, hogy:

  • Ön írásban értesít bennünket visszatérési szándékáról;
  • Ön futárral küldi vissza nekünk a csomagot (a szállítási költséget Ön fizeti);
  • A csomag átvétele után visszaküldjük a pénzét, és ellenőrizzük, hogy a termék kifogástalan állapotban van-e.

Mindezt anélkül, hogy meg kellene mondania miért. Ez azonban segítene abban, hogy megtudjuk, mit kellene másképp csinálnunk, merre fejlődjhetünk a jövőben.

Nagyon nagyra értékeljük és figyelembe vesszük az összes kapott javaslatot.